Če ste tako kot jaz, pravi hotel za bacile in viruse, vam predstavljam nekaj čajev, s katerimi si sama pomagam pri preživetju. In s tem mislim resno.. preživetju. Za tiste, ki se soočate z enakimi problemi, dobrodošli v klubu, za tiste, ki ste jih premagali... prosim, delite svoje modrosti z mano. Ker je zadeva res nevzdržna.
Naj vam predstavim svoje razvajene otroke Sinuse. Z njimi moram živeti celo življenje in kar je najhujše, nikoli ne odidejo. Moji sinusi se namreč, takoj ko začutijo, da zrak, ki ga vdihujem pade pod 20 stopinj, strašno užalijo in izvedejo pravo zaporo. Kar pomeni, da ne morem spat brez gretja, saj me sicer naslednjih nekaj dni boli glava, sinusi popolnoma stavkajo in pred mano so naenkrat dnevi, polni robcev, vrelih parnih kopeli in čajev. Skratka, obup. Moja mala razvajena otročad.
Glede robcev in kopeli vam nimam kaj novega povedati.. Robce dobite v trgovinah, parno kopel se pa naredi z zavreto vodo, ki se jo vdihava. Nič novega torej. Čaji, to pa je nekaj, kar mi je v zadnjih letih pomagalo na tisoč in en način. Zato vam sedaj predstavljam čaje, ki mi pomagajo čez dan.
1. Žajbljev in hibiskusov čaj
Po dolgih letih prepričevanja sem se lani odločila, da bom pa le probala. Žajbelj namreč. Najprej zato, ker sem bila preveč prehlajena, da bi se spravila do lekarne, moj drugi razlog pa je bil, da je potem nona končno nehala tečnarit. Kar sem hotela doseči je bilo, da ji lahko z zadovoljstvom povem da to pa ne deluje. Na moje veliko presenečenje pa sem po enodnevnem pitju čaja lahko govorila, občasno tudi normalno dihala in požirala. In seveda sem morala požreti tudi svoj ponos in priznati, da je imela nona prav. Sedaj je žajbelj moj zvesti spremljevalec ob vsakem prehladu in moram priznati, da se mi je sčasoma njegov grenek okus priljubil. Tako, da ga veselo naberite ob kakšni priliki.
Pri prehladih je moj zvesti spremljevalec tudi hibiskusov čaj, posebej ob vnetem grlu. Ne toliko zaradi kakšnih sestavin, ampak ker je v kombinaciji z medom naravnost božanski in ga lahko spijem na litre.
Pri prehladih je moj zvesti spremljevalec tudi hibiskusov čaj, posebej ob vnetem grlu. Ne toliko zaradi kakšnih sestavin, ampak ker je v kombinaciji z medom naravnost božanski in ga lahko spijem na litre.
2. Vanilla chay
Pravo odkritje za vse ljubitelje sladkega čaja. In hkrati najbolj nenavaden čaj so far. Naravnost obožujem ga. Resno. Čaj ne potrebje nobenih sladil, ker je že sam po sebi sladek. Kar me ob tem zabava in zaradi česa ga naravnost obožujem je, da zasladi šele po tem, ko ga pogoltnemo.
3. Zeleni čaj
Na srečo sem ravnokar dobila super novo cimro, ki se ukvarja z zelišči in jih tudi prodaja in mi je svetovala uporabo zelenega čaja. OMG. Umrla sem od sreče. Svetovala mi je ta čaja, ki nasprotno z mojim prepričanjem ne zagrenita in sta strašno sadna. Resnično, trenutno ne razmišljam o kavi. Ta čaj me popolnoma osrečuje.
4. Pripravni ritual
Kot vsak pravi kafetar, ki se poskuša odvajat veste, da je ena izmed stvari, ki jo najbolj pogrešamo obredno kuhanje kave in počasno predajanje užitkom, ko se oksuna rjava mešanica dotakne naših okušalnih brbončic. Torej, sem si misllila, zakaj pa nebi tudi s čajem imela svojega pripravnega rituala.
Kaj s tem mislim. Kar poglejte v omaro, kakšne šalice uporabljate za kavo. Ali niso lepe, vam ne dajo občutka sreče? Torej, najdite šalico, ki vas bo osrečevala. Ljudje jemo in pijemo tudi z očmi. In strašno radi se razvajamo. Druga stvar je kafetjera. Dandanes ima vsak lepo oblikovano, z vsemi možnimi zadevami okrašeno zadevo za pripravo kave. Priznajte, da vaš čajnik, če ne celo navadna kozica, ne zgledata tako dobro kot zadeva v kateri pripravljate kavo! Torej, imejte čajnik, ob katerem vaše oko ne trpi.
Kaj s tem mislim. Kar poglejte v omaro, kakšne šalice uporabljate za kavo. Ali niso lepe, vam ne dajo občutka sreče? Torej, najdite šalico, ki vas bo osrečevala. Ljudje jemo in pijemo tudi z očmi. In strašno radi se razvajamo. Druga stvar je kafetjera. Dandanes ima vsak lepo oblikovano, z vsemi možnimi zadevami okrašeno zadevo za pripravo kave. Priznajte, da vaš čajnik, če ne celo navadna kozica, ne zgledata tako dobro kot zadeva v kateri pripravljate kavo! Torej, imejte čajnik, ob katerem vaše oko ne trpi.
In navsezadnje, vrečke za čaj. Nektere so bolj praktične, to so tiste, ki jih lahko damo v čajnik in v katerih se čaj lahko prekuha. Tako naprimer uporabljam za žajbelj. Za čaje, kjer se zadeve ne prekuhavajo pa si omislite kaj srčkanega. Naj predlagam čajno jagodo.
Seveda ne sme manjkati med, v primeru strašnega prehlada pa naj bi pomagal tudi janežev med. Potem pa veselo razvajat svoje brbončice in odganjat bacile.
Ni komentarjev:
Objavite komentar
Zelo bom vesela tudi vaših komentarjev, predlogov in kritik!