sreda, 30. december 2015

Novoletno hujšanje - po moje



Zanimivo, kako ljudje naslavljajo svoje recepte. Seveda, vsak dela kaj drugega, ampak obvezno se pri vsaki vrsti jedi, pa naj bo mesna, solata ali pa sladica, najde nekdo, ki objavi praktično enak recept, kot je objavljen že petstokrat - z malo manj soli ali pa več popra.. in imamo npr. Piškoti po moje.


Ja, kot sem že napovedala, se sedaj ubadam s hrano, ki naj jo jemo zadnji dan v starem letu (in ker večinoma ne znam pripravljat hrane v normalnih količinah, tudi v novem letu). Čeprav ne vem koliko je dobro jest ostanke prvi dan novega leta.. nekateri pravijo, da kar delaš zadnji dan, boš celo leto, nekateri to pravijo za prvi dan... No, v vsakem primeru, po teh napovedih, bom celo leto jedla.

Potem pa se sprašujem, zakaj sem vsako leto bolj zaobljena.

Skratka, ne vem če ste opazili, ampak starejši kot smo, bolj je pomembna hrana. Zato so ljudje z leti vedno bolj zaobljeni. Ne ker bi jih presnova delovala počasneje (dobro, verjetno tudi to), ampak ker z leti začneš uživat v dobri hrani, ne glede na to, koliko kalorij ima in ostale neumnosti, s katerimi se prej ubadaš. Stupid me.

Kakorkoli, pol dneva sem porabila za pregledovanje receptov iz kulinarike... da bi letos za novo leto jedli kaj novega. Pristala sem seveda na lanskoletnem jedilniku, ki je izpeljava predlanskega. Ja. Skrajno inovativno, vem. Poskusite vi najti rešitev, ko imaš dve izbirčni riti za nahranit. In s tem mislim sebe. In fanta. Ampak predvsem sebe. In poleg tega.. kako naj spečem novo, presno sladico, če moram zanjo imet poseben mikser in sveže sadje? Jah, se mi je zdelo, da težko.

Letos za novo leto torej: piščančji file v testu, njoki in seveda čokoladno mascarponejeve kocke.  Preverjeno dober recept za težko premikanje nadaljnih par dni in za mojo dieto, ki že tako cel december čudežno obstaja v pravljičnih deželah.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Zelo bom vesela tudi vaših komentarjev, predlogov in kritik!